Digital transformation i praksis

Systemcenter havde d. 15. og 16. november 2016 udlånt en af selskabets seniorkonsulenter Claus Nørrgaard til at tale om digital transformation i praksis, for 100 tilmeldte hos Deloitte på årets Fashionseminar.

– Jeg er så glad, ja nærmest helt høj. Det Microsoft har sat i gang er præcis det, jeg og Systemcenter Randers har ønsket os i flere år. At smelte siloerne ERP, CRM og Office 365 sammen i en cloud løsning. Der er simpelthen genialt. Jeg glæder mig til at hjælpe modebranchen med denne digitale transformation, og nu har jeg de perfekte værktøjer, udtaler Claus Nørgaard og fortsætter.

Bare på de seks måneder, der er gået imellem vores to indlæg til Fashionseminar, er der sket så utrolig meget rent teknologisk, der alt sammen handler om, at gøre virksomhederne mere proaktive.

Claus Nørgaard om Digital transformation i praksis

Et større behov for digital transformation

Microsoft Office har lavet en brugeradfærdsanalyse der viser:

  • 13% af medarbejderne er koncentrerede
  • 47 % af mødetiden er uproduktiv
  • 28% af arbejdstiden bliver brugt på håndtering af email
  • Der sker afbrydelser hvert  tredje minut
  • I gennemsnit otte browser-vinduer åbne
  • Man ser på sin indboks 30 gange pr. time

Microsoft påpeger, at ved at redefinere produktiviteten, kan man booste den digitale transformation. Der skal således løsninger ind, der tænker samarbejde, mobilitet, intelligens (machine learning) og sikkerhed. Alt dette kommer med Dynamics 365 og Office 365.

Digital transformation – set fra et skrivebord hos Systemcenter Randers

Systemcenter Randers er startet som et klassisk konsulenthus med Microsoft XAL, senere Dynamics C5 og nu også Dynamics NAV. Vi har haft et klart branchefokus siden opstarten i 1997, og har fokuseret benhårdt på små og mellemstore virksomheder. Vi havde fra starten store ører og lyttede til vores kunder. For os var det således ikke nok blot at kunne levere en ERP løsning. Vores kunder havde behov for support til alt lige fra Office, e-commerce, mobilitet, hardware og infrastruktur. Vi fungerer således som vores kunders eksterne IT afdeling. Vi kalder det IT-as-a-Service.”

Samarbejde

Man kommer ikke udenom, at en af nøgleområderne er den digitale transformation er evnen til at samarbejde. Styrken ligger i koordineringen.

Mobilitet

Da Microsoft til deres partnerkonference for år tilbage officielt nedlagde deres mobilitetsdivision, gav det et gys igennem deltagerne. Troede Microsoft ikke på smartphones og tablets? Det viste sig dog at der var en anden grund til handlingen. Ved at have en mobildivision, var det ikke kernen i alle områder. Handlingen var derfor for at lave endnu mere plads til mobiliteten.

Intelligens

Hvordan anvender vi forecasting? Er det kun ved at kigge på historiske data og på baggrund af det se fremad? Der er jo mange andre ting, der kan påvirke salget. Eksempelvis vejret, ferier, helligdage, valg og så fremdeles. Microsoft giver mulighed for out-of-the-box, at anvende Business Intelligence som Power BI, og Cortana Intelligence Suite. Sidstnævnte arbejder med machine learning. Et eksempel er det lokale pizzeria, der hver morgen modtager et forecast på mængden af nødvendig dej – baseret på en lang række input.

Læs mere om Power BI

Sikkerhed

Data i skyen kræver sikkerhed. Microsoft tager dette meget alvorligt. Microsoft har 200 fuldtids hackere med det ene formål at forsøge at bryde ind i virksomhedens eget datacenter (Kilde: Thomas Hase, Product Marketing Manager, Microsoft).

Branchefokus frigiver kræfter til driften

– Det er vores mission, at frigive virksomhedernes begrænsede ressourcer til at fokusere på forretningsudviklingen hos vores kunder. Det kræver branchefokus og branchespecifikke løsninger.

Digital Transformation med itSuitsFasfion
Digital Transformation med It

– Mulighederne fra Microsoft øger mulighederne for eksempelvis virksomheder i modebranchen via standardfunktionalitet. Microsoft hæver konstant overlæggeren for, hvad der er muligt med 100% standardløsninger.

Det er min overbevisning at standard brancheløsninger er under stor forandring i fremtiden. Det er åbenlyst, at Microsoft har så meget fart på, at de klassiske ISV’er (Independent Software Vendors), der udvikler brancheløsninger, vil få problemer med at følge med. Vores opgave bliver derfor fremarettet, at rådgive kunden om, hvad der er bedst for deres forretning.

Kunne du tænke dig at høre mere om Dynamics 365?

Tryk på nedenstående knap og udfyld felterne, så kontakter vores seniorkonsulent Claus Nørgaard dig om yderligere informationer.

Kontakt mig