Dynamics NAV 2018 og Dynamics fremtid

Dynamics NAV 2018 kommer til december 2017

Året går på hæld og vi nærmer os tiden, hvor Microsoft opdaterer deres ERP-system til det nye år. Det er altid spændende, hvad der sker af nye tiltag og hvilke muligheder Dynamics NAV bringer i 2018.

Microsoft Dynamics 2018 er klar til lancering. Allerede den 1. december frigiver Microsoft de nyeste funktioner af Dynamics NAV. Derudover var det meningen, at det nyeste Dynamics 365 skulle lanceres sidelignende, og derved overtage Dynamics C5’s plads som lillebror af Dynamics NAV. På grund af forsinkelse i udgivelsesdato, ser det dog først ud til, at Dynamics 365 udkommer i foråret 2018.

For at skabe et bedre overblik, har vi udarbejdet en tidslinje, som viser hvad der sker i 2018 og hvornår det sker:

Dynamics NAV 2018

I dag
I skrivende stund findes der både Dynamics NAV 2017 og Dynamics C5 2016. Grunden til Dynamics C5 er et år bagud, er som skrevet, fordi Microsoft arbejder på afløseren Dynamics 365, med har arbejdsnavnet ’Tenerife’. Dynamics NAV og Dynamics C5 er i bund og grund det samme system – Dynamics C5 er dog begrænset af flere punkter, bl.a. på antal brugere, og er dermed målrettet mindre virksomheder.

01/12-2017
Dynamics NAV 2018 bliver lanceret den 1. december 2017.

Foråret 2018
Til foråret kommer der nye opdateringer til Dynamics NAV 2018 i Release 2. Det mest spændende er dog Dynamics 365, ”Tenerife”, der forhåbentligt er klar til start. Dynamics 365 er den eneste cloud-baserede løsning der samler CRM og ERP ét sted. Du kan læse meget mere om Dynamics 365 her.

Slut med forvirrende versionsnumre

I fremtiden vil det være slut med alle de årstal der befinder sig bag alle løsningerne fra Microsoft Dynamics. Forvirringen med hvilken version du har, forsvinder derfor fuldstændigt i fremtiden. Vi har allerede set ændringerne i Office 365, hvor der ikke længere er årstal bag produkterne. Her hedder de nu bare Word, Excel, osv. Det betyder at der i fremtiden løbende vil komme opdateringer til dit system på uge eller månedsbasis. Derved vil du altid sidde på det nyeste stykke software, hvilket giver store sikkerhedsmæssige fordele.

Microsoft Dynamics får større fokus på Cloud

Microsoft ser fremtiden som værende i skyen. Derfor vil alle løsninger fremadrettet være Cloud-baseret som default. Derudover vil Microsoft sideløbende tilbyde on-premise som tilvalg. Løsningerne skal være uafhængige af, hvilken platform eller enhed du sidder på, sådet i fremtiden hvor og fra hvilken enhed du arbejder på.

Extensions er fremtiden

I fremtiden vil Dynamics NAV arbejde med extensions. Extensions er samme princip som apps. Extension er en måde at tilføje kode og tilføjelser til din løsning, uden at du går ind og ændrer i den basale kode som Microsoft har udviklet.
Extensions er årsagen til, at det i fremtiden ikke er nødvendigt med versionsnumre. Microsoft kan fremadrettet opdatere deres basiskode, uden at det ændrer på alle virksomheders tilretninger i form af extensions.