EDR – den tidssvarende antivirus

For de fleste er det rent volapyk, men måske kender du nogle af de moderne it-trusler som ransomware, zero-day malware, fileless attacks, phishing og privilege escalation. Alle disse er it-trusler som den almindelige antivirus har svært ved at hjælpe med. Derfor anbefaler vi alle vores kunder, at de benytter EDR som er en mere tidssvarende antivirus og en vigtig del af virksomhedens it-sikkerhed.

Endpoint Detection and Response

EDR kan kort beskrives som en videreudviklet antivirus, som er optimeret til nutidens udvidede trusler på internettet. For om truslerne er volapyk for dig eller ej, så skyller en bølge af ransomware-angreb ind over det danske it-landskab. Vi vil gerne sikre, at du har de rette værktøjer til at stå imod den. Et af de bedste værktøjer på markedet er Endpoint Detection & Response (EDR).

I modsætning til normal antivirus, som er signaturbaseret, er EDR adfærdsbaseret. Det betyder, at det kan identificere en igangværende krypteringsproces og lukke ned for den med det samme. Det kan normal antivirus ikke. Det kan i værste fald blive rigtigt dyrt. Her er det ikke altid nok at genetablere systemerne gennem backup, da nogle ransomware ikke nøjes med at kryptere dataene, den eksporterer dem også. Det betyder, at I kan blive truet med datalæk, hvis I ikke betaler løsepenge.

Forskellen på EDR og almindelig antivirus

EDR indeholder real-time overvågning og opdagelse af trusler. EDR reagerer på, om noget på din computer opfører sig unormalt. Det kan f.eks. være en krypteringsproces. Antivirus er signaturbaseret og kan kun genkende trusler som softwaren kender.

EDR samler data og analyserer dem efter mønstre der ligner trusler. Sker der noget uden for normen, alarmerer den systemet. Antivirus kører skemalagte og regulære scanninger, hvor den søger efter kendte trusler.

EDR kan isolere mistænkelige eller inficerede filer. De isoleres så de ikke har adgang til hele systemet. Derved begrænses potentielle skader som f.eks. malware kan udrette. Dette gøres uden at det forstyrrer brugerens system. Antivirus hjælper med at fjerne basale virusser samt laver advarsler om mulige ondsindede websteder.

Hvad koster Endpoint Detection and Response?

Den EDR-løsninger vi sælger i Systemcenter koster kr. 39,00 pr. bruger pr. måned. Til sammenligning koster vores almindelige antivirus 25,00 pr. bruger pr. måned. Vi synes dog den ekstra omkostning er sikkerheden værd i enhver virksomhed. Så er man bedst muligt sikret mod nutidens udfordringer.

Ring til os
8711 3720