Hjemmearbejdsplads – Sådan arbejder din virksomhed hjemmefra!

Med den teknologiske udvikling, er det blevet mere normalt, at medarbejdere arbejder hjemmefra. En undersøgelse af Danmarks Statistik viste, at 29% af alle beskæftigede arbejdede hjemme mindst én gang, i en periode på fire uger. Tallet stiger, hvis medarbejderne arbejder på kontor. Men er det sikkert for virksomheden, at medarbejderne logger på systemerne hjemmefra?

Det er nemt at arbejde hjemmefra i 2020

Med systemer som Office 365 og moderne økonomisystemer som Business Central, kan du logge på hvor som helst, når som helst. Derfor skal du ikke bruge mere end en internetforbindelse, for at arbejde hjemmefra. Vi anbefaler hos Systemcenter A/S, at virksomheder benytter sig af Microsoft Teams som samarbejdsplatform i skyen. Her kombineres arbejdspladschat, videomøder, online telefoni og fildeling. Alt sammen i et univers i skyen, der er perfekt til et virtuelt samarbejde.

Få styr på datatilsynets retningslinjer for hjemmearbejdspladser

Datatilsynet har udstedt forskellige retningslinjer som skal overholdes, hvis en medarbejder har forbindelse til arbejdsgiverens edb-system, så der kan udføres specifikke arbejder hjemmefra.

Lokal lagring

Lagrer du arbejdsfiler på din hjemmecomputer, skal de krypteres.

Udskrivning af filer

Udskriver du filer på dit hjemmekontor, skal der fastsættes retningslinjer for opbevaring og tilintetgørelse af udskrifter, så oplysninger ikke kommer uvedkommende til kendskab.

Privat brug af hjemmearbejdsplads

Hvis hjemmearbejdspladsen bruges til privat brug, skal der laves retningslinjer for anvendelsen deraf, samt etableres sikkerhedsforanstaltninger.

Trådløs kommunikation

Der skal udarbejdes retningslinjer for brug af PC og printer ved trådløs kommunikation.

Få det rigtige udstyr til dit hjemmekontor

Hos Systemcenter A/S hjælper vi gerne med at finde det rette udstyr til dine medarbejders hjemmearbejdsplads. Vi sælger alt udstyr til den komplette hjemmearbejdsplads, som f.eks. bærbar computere, webcams, osv.

Bestil udstyr til dit hjemmekontor nu: 8711 3720

De basale sikkerhedskrav gælder også hjemme

Vi anbefaler alle vores kunder at have en it-sikkerhedspolitik i virksomheden, og at alle bliver uddannet i den. Af samme grund, skal du uddanne dine medarbejdere i at arbejde hjemmefra.

Det er vigtigt, at du har en god antivirus installeret på hjemmekontoret og det er vigtigt, at der tages backup af filer, du ikke gemmer i virksomhedens cloudmiljø.