Hvad er cyberstress og hvordan undgår man det?

Hackere, ransomware, malware, virus og så videre. Overskrifterne er mange og medierne snakker ofte om det. Store organisationer som Mærsk har været ramt. Der har været meget snak omkring hackernes betydning i det amerikanske valg. Er ingen sikre mere? Giver det dig sved på panden at tænke over, så er du måske ramt af cyberstress, uden at vide det.

2 ud af 3 danskere lider af cyberstress

Det er faktisk meget mere normalt, end man lige går og tror. Det viser en undersøgelse foretaget af Opinion Matters, udarbejdet for sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab. Hele 2 ud af 3 danskere lider nemlig af cyberstress.

Der er forskellige årsager til at brugerne bliver stressede. Det kan f.eks. være:

  • Nyheder om databrud, virusudbrud, osv.
  • Overblik over stort antal passwords
  • Stigende antal enheder man har ansvar over
  • Stigende antal personlige oplysninger digitalt

Hjælp virksomhedens medarbejdere med at undgå cyberstress

Frygt for at gøre noget forkert, giver stress. Det samme gælder cyberstress. Derfor bør alle virksomheder hjælpe deres medarbejdere med at få en basis forståelse for it-sikkerhed. Det er ofte uvidenhed der skaber frygt, og ved at give medarbejderne information, får de en større forståelse for, hvordan de undgår it-sikkerhedstrusler. Samtidig er virksomhedens største it-sikkerhedstrussel medarbejdere. Du bør derfor som virksomhed undervise medarbejderne i basis it-sikkerhed, eller sikre at dine medarbejdere forstår de mest gængse it-sikkerhedsrisikoer.

Undervis virksomhedens medarbejdere i it-sikkerhed

Vi har hos Systemcenter Randers tidligere skrevet følgende artikel: Uddan dine medarbejdere i it-sikkerhed. Artiklen beskriver hvilke områder virksomheder bør sikre sig, at medarbejderne kender til. I artiklen er der også en gratis it-sikkerhedspolitik der er klar til print og omdeling til virksomhedens medarbejdere.

Et stærkt sikkerhedsnet mindsker potentielt cyberstress

Er der helt styr på virksomhedens it-sikkerhed, kan det aldrig gå helt galt. Det giver et ekstra sikkerhedsnet for medarbejderne, når virksomhedens it-sikkerhed er sat rigtigt op. Det kræver stadig, at medarbejder ved hvordan de befærder sig på nettet, men de ved også, at alt ikke er tabt, hvis de trykker på den forkerte e-mail en enkelt gang.

Få gennemgået virksomhedens it-sikkerhed

Hos Systemcenter Randers har vi egen in-house infrastruktur-afdeling, som er eksperter i it-sikkerhed. Vi kommer gerne forbi din virksomhed og gennemgår it-sikkerheden. Så finder vi sammen ud af, om dit netværk er sikkert, eller der er behov for forbedringer. Forbedringer der hjælper dine medarbejdere med at være mere trykke i arbejdsdagen.