Hvad koster et økonomisystem?

Det er jo faktisk et meget simpelt spørgsmål, men det er svært at give et simpelt svar. Når du vælger økonomisystem, kan du nemlig ikke altid bare kigge på prisskiltet. Der er flere faktorer der spiller ind, for at finde den faktuelle pris.

Når vi kigger på prisen for et nyt økonomisystem, skal vi se på nogle forskellige faktorer. Hvad koster standardløsningen? Skal der tilkøbes funktionalitet, for at opnå den ønskede løsning? Hvad koster det at få implementeret i virksomheden? Hvad koster support?

Prisen på en standardløsning

Langt de fleste økonomisystemer er i dag standardløsninger som kan downloades og benyttes med det samme. Standardløsningen har en pris og det er den som de fleste leverandører skilter med. Fx koster Business Central og Uniconta kr. 199 pr. md.

Til en standardløsning følger der en masse funktionalitet med. Det er specielt her, man skal være opmærksom, når man er på udkig efter det helt rigtige system til sin virksomhed. 199 pr. md. kan derfor ligne den samme månedlige omkostning, men der kan være stor forskel på, hvad du faktuelt får med i den listede pris.

Er det fx vigtigt for din virksomhed, at der er lagerstyring med i løsningen, påvirker det prisen på nogle økonomisystemer. Lagerstyring er som standard med i Uniconta, men vælger du fx regnskabssystemet e-conomic, så er der ikke lagerstyring med som standard. I dette eksempel, ville det koster kr. 139 ekstra om måneden, hvis du valgte e-conomics frem for Uniconta.

Prisen på tilføjelsesprogrammer

Økonomisystemer fungerer i dag på samme måde som din smartphone. Har du behov for yderligere funktionalitet, kan du installere det som apps. Oftest koster disse apps en månedlig omkostning, som påvirker prisen på din løsning.

Hvis du fra start laver en liste over det dit økonomisystem skal kunne, så kan du nemmere sammenligne den månedlige omkostning, på de forskellige løsninger på markedet. Vi nævnte tidligere lagerstyring som ekstra funktionalitet. Det kunne også være projektstyring, CRM, fakturascanning eller andet. Når du har listen over de ting som skal være med i din løsning, kan du hurtigt indhente tilbud på de løsninger, du synes er interessante.

Prisen på implementering af økonomisystem

Er du på udkig efter et nyt økonomisystem, kan der være omkostninger i et skifte. Du bør derfor undersøge, hvad du kan gøre selv og hvad du skal have hjælp med. Vurderer du, at din leverandør skal hjælpe dig, er der forskel i priserne for implementering på markedet. Nogle tager timepris, andre har implementeringspakker. Timeprisen varierer meget på markedet og påvirker selvfølgelig den endelige pris for selve økonomisystemet.

Prisen på support

Det er ikke alle der benytter sig af support til deres økonomisystem. Gør du, bør du medregne supportomkostninger til løsningen. Det påvirker trodsalt den samlede månedlige omkostning, som dit økonomisystem ender med at koste.

Hvad koster dit nye økonomisystem?

“Hvad koster et økonomisystem?” fik du måske ikke et konkret svar på. Er du blevet mere forvirret, end da du startede med at læse dette blog-indlæg, så fortvivl ej. Vi tilbyder et uforpligtende møde, hvor vi kan drøfte præcis hvad din virksomhed har behov for. Så finder vi sammen den rigtige pris til dig og svarer på “Hvad koster dit økonomisystem?”. Alternativt kan du altid vælge en standardløsning og tilføje senere, hvis behovet opstår.

Ring til os
8711 3720