Hvorfor er sikkerhed så supervigtigt, når man taler om hybridarbejde?

Med hybrid- og hjemmearbejde er det vigtigere end nogensinde før, at virksomhederne beskytter adgangen til deres systemer og oplysninger. Hvis du giver fjernadgang til virksomhedens programmer, åbner det døren på vid gab for en række cybertrusler. Det har cyberkriminelle udnyttet. Men hvordan løser du problemet i praksis?

Sådan åbner I it-døren for jeres medarbejdere – og smækker den i for cyberkriminelle

Det er vigtigt at sikre, at dine medarbejdere har adgang til alle de værktøjer, de skal bruge for at kunne udføre deres arbejde – især nu. Denne adgang skal dog beskyttes mod almindelige trusler såsom phishing- og ransomware-angreb.

Det betyder, at der skal implementeres ekstra sikkerhedslag for alle login-forsøg. Derved er det de rigtige personer, der kan få adgang til de rigtige ressourcer. Når du har de rigtige politikker på plads – helst dem, der er kontekst- og risikobetingede – har du en bedre chance for at henvise ondsindede aktører til det sted, hvor de hører hjemme: uden for dit netværk.

Jeres data skal sikres bag lås og slå – og samtidig være tilgængelige

Virksomheder bør også være ansvarlige for at klassificere og beskytte følsomme data såsom lønoplysninger, virksomhedens bankkonti, immaterielle rettigheder m.m.

Det er alle sammen ting, der ville være hovedmål for en hacker, hvis hackeren kunne bryde igennem til dit netværk. Da angreb via legitimationsoplysninger bliver mere og mere udbredte, sker dette helt sikkert oftere, end du tror. Hvis du arbejder ud fra princippet om “kontrol frem for tillid”, har du bedre muligheder for at opbygge en stærk barriere omkring disse vigtige ressourcer.

Hold styr på pc’er, macs, tablets, mobiltelefoner…

Det er også vigtigt at holde styr på alle de enheder, der får adgang til dine systemer, uanset om de er ejet af virksomheden eller ej.

Ved at formulere BYOD-politikker (Bring Your Own Device) kan du f.eks. opstille meget klare retningslinjer for situationer, hvor en bærbar computer eller en telefon bliver stjålet eller bliver væk.

Desværre er der en masse forhindringer, der kommer i vejen for at kunne opbygge stærk sikkerhed for hybridarbejde. På den ene side er dine medarbejdere måske ikke altid helt konsekvente i implementeringen af sikkerhedsforanstaltninger. Det er her, en omfattende kommunikations- og uddannelsesplan er vigtig. På den anden side er det svært for virksomhederne at kontrollere, hvordan deres ressourcer bliver brugt, når der er flere og flere personer, der bruger deres egne enheder til at få adgang til deres arbejdssystemer (herunder mail og arbejdsdokumenter).

Microsoft-platformen er jeres sikre fundament

Generelt er det altafgørende at vælge en samarbejdsplatform, der er baseret på et sikkert fundament. Microsoft 365 har indbyggede sikkerhedsfunktioner, der scanner dine mails og dine Teams-filer for malware, og det hjælper dig med at få en forebyggende tilgang til sikkerhed.

Ring til os
8711 3720