Microsoft Dynamics NAV får nyt navn

Fra oktober 2018 skifter den nye version af Dynamics NAV produktnavn til Dynamics 365 Business Central On-Premise. Vi så d. 2. april 2018, at Microsoft annoncerede Dynamics 365 Business Central som en erstatning for Dynamics C5 2016. Nu tager de næste skridt og skifter navn på Microsoft Dynamics NAV. De to flagskibe C5 og Navision / NAV forsvinder derfor helt fra Microsofts fremtidige produktkategori i fremtiden.

Lad os dog lige slå fast en ekstra gang. Det er kun navnet der skifter fremadrettet. Der sker derfor ingen øjeblikkelige ændringer med din Dynamics NAV løsning.

Dynamics NAV og Business Central har samme kodebase

Kodebasen i Dynamics NAV og Business Central er den samme. Hvis du som kunde laver opdateringen til oktober, vil du derfor se, at din løsning skifter navn. Som illustrationen nedenfor viser, har Microsoft altså arbejdet hen imod, at deres ERP-løsninger i fremtiden skal samles under Dynamics 365 Business Central navnet.

Dynamics NAV 2019 Business Central Timeline

Microsoft satser på cloud first, men beholder stadig on-premise løsninger

Microsoft har længe arbejdet imod at flytte sine løsninger i skyen, hvilket de fortsætter med i Business Central. Der vil dog stadig være mulighed for at have en on-premise Dynamics NAV, som også kan bruges i fremtiden. Da koden er den samme, kan en opgradering til den nyeste Business Central On-Premise også gøres forholdsvist smertefrit.

Bedre brugeroplevelse ved brug af desktop

Med Business Central On-Premise kommer der et nyt og bedre design som skulle øge brugeroplevelsen ved brug af desktop-versionen.

Opdateringen fokuserer på at gøre data-layoutet mere overskueligt. Skærmstørrelsen udnyttes bedre og derved blive de data der vises mere overskuelige og forståelige. Det bliver lettere at navigere rundt i hele interfacet. De forskellige sider, får også et nyt udseende som føles mere overskueligt.

Brugeroplevelse Business Central

Optimeret søgefunktion i Business Central

Med oktober-opdateringen får Business Central også en bedre søgefunktion. Effektiviteten i virksomheden øges oftest, når brugeren kan finde det de har brug for. Microsoft har derfor optimeret det tekniske i søgefunktionen, så der nu vises mere relevante resultater for brugeren.

Brugeroplevelse Business Central