Microsoft MyAnalytics – få indsigt i din personlige produktivitet

Microsoft er klar med et nyt værktøj til alle Office 365 brugere. Microsoft MyAnalytics viser din fokus-tid på arbejdet. Rapporten udarbejdes via dine oplysninger i Outlook, heriblandt e-mails og kalenderaftaler.

Udover at du kan finde disse oplysninger via https://myanalytics.microsoft.com, får du også en gang om ugen en rapport i din indbakke. Rapporten viser dit ugentlige gennemsnit af ”Tilgængelig til fokus” og ”Samarbejdstid”.

Tilgængelig til fokus

Den tilgængelige tid til at fokusere er en vurdering, der er baseret på den tid, du havde tilbage efter samarbejde over de sidste 4 uger.

Samarbejdstid

Samarbejdstiden er baseret på møder, mails, chat og opkald. Tid, du blokerer i kalenderen uden andre deltagere, tæller som fokustid.

Distraheret af mails

I MyAnalytics får du også et overblik over dine e-mails. Her kan du se, hvor hurtigt du i gennemsnit svarer på dine mails. Det er vigtigt fordi studier viser, at det kan tage op til 23 minutter at fokusere igen efter bare at have kigget på en enkelt mail eller chat.

Tid brugt på møder

Du har også mulighed for at se statistik på, hvor meget af din uge du bruger på møder. Du kan se i procent og antal timer du i gennemsnit bruger om ugen.

Sådan deaktiverer du MyAnalytics

Informationen i rapporterne er at finde i din Outlook, derfor overholdes alle GDPR-regler. Det er også kun dig selv, der har adgang til denne information. Dog kan du personligt have en holdning om, at dette ikke skal gemmes. Du har derfor mulighed for at deaktivere MyAnalytics således:

Log ind på: https://myanalytics.microsoft.com/

Tryk på tandhjulet øverst til højre, vælg “Indstillinger” lige under MyAnalytics.

Her kan man deaktivere:

  1. Alt på ens bruger
  2. Adgang til dashboard
  3. Mailoversigt (den mail der er begyndt at komme en gang om ugen)

Tryk på “Gem” efter de ønskede ændringer er udført.

Vær opmærksom på, at der kan gå op til en uge, før ændringerne her træder i kraft.