Ny bogføringslov kræver digitale bilag i dit bogføringssystem!

Slut med fysiske bilag der roder på bogholderens skrivebord. Slut med regnskaber i Excel-ark. Fra 2023 forventes digitaliseringsprocessen af den nye bogføringslov at træde i kraft og det kræver, at dine bilag opbevares digitalt i et godkendt digitalt bogføringssystem.

Et bredt politisk flertal er blevet enige om, at fremtidens bogholderi er digitalt. Det forventes at lovforslaget vedtages d. 1. juli 2022 og at digitaliseringsprocessen træder i kraft fra 1. januar 2023. Herefter har virksomheder et år til at digitalisere deres bilagshåndtering.

Det er er altså slut med kun at opbevare virksomhedens bilag i ringbind og mapper. Fremadrettet skal bilag også opbevares digitalt.

Hvad betyder den nye bogføringslov for dit økonomisystem?

For nogle virksomheder skaber den nye bogføringslov store ændringer, andre virksomheder er allerede godt i gang med den digitale omstilling. Lige meget hvilket økonomisystem du arbejder i, så bør du benytte muligheden for at optimere din bilagshåndtering. Én ting er at opbevare sine bilag digitalt, en anden er at gøre det effektivt, så den nye lovgivning ikke giver ekstra arbejde og spildtimer. Med det rigtige tilføjelsesprogram til dit økonomisystem, kan du nemlig automatisere store dele af den digitale bilagshåndtering.

… og netop automatisering, er på sigt det der betyder om det digitale bogføringssystem bliver godkendt eller ej.

Benytter du Microsoft C5 eller XAL
Så kører vi netop nu halv pris på installation og opsætning på et tillægsmodul der løser problemstillingerne i Microsoft C5 og XAL. Læs mere her.

Hvad kræver loven helt nøjagtigt?

Lovforslaget indeholder forslag til en ny bogføringslov. Her er de mest væsentlige set fra vores synspunkt:

  • Der er krav om digital opbevaring af regnskabsmateriale og en sikkerhedskopi heraf. Gælder dog ikke meget små virksomheder med personlig hæftelse.
  • Virksomheders beskrivelse af deres procedurer for registrering af transaktioner og opbevaring af regnskabsmateriale forenkles.
  • Markant større bøder. Op til kr. 1.500.000, hvis virksomheden hverken kan stille det originale eller digitale regnskabsmateriale eller den digitale sikkerhedskopi til rådighed for myndigheder med hjemmel.

Du kan læse hele forslaget til bogføringsloven her på Høringsportalen.

Bliver du ramt af den nye bogføringslov?

Hvis du allerede nu ved, at dit bogføringssystem ikke opbevarer alle bilag digital, anbefaler vi at du kontakter os hurtigst muligt. Så har vi god tid til at planlægge fremtiden for din løsning. Ved langt de fleste virksomheder, kan du nøjes med et tilføjelsesprogram til dit økonomisystem. Det er dog også værd at overveje, om virksomheden skal skifte til et nyere system, der allerede overholder bogføringsloven.

Da vores anbefaling afhænger af netop din virksomheds behov, anbefaler vi at du kontakter os. Så finder vi en løsning sammen.

Ring til os
8711 3720