Office 365 tager ikke backup

Det er en helt gængs misforståelse blandt virksomheder, at Office 365 automatisk tager backup af alle deres filer. Det er bare forkert.

Office 365 gemmer dog dine filer i begrænset tid

Microsoft anvender retention, hvilket betyder de gemmer en kopi af dine filer i begrænset tid. Microsoft gemmer dine filer i 93 dage. Når den tid er gået, vil filen være permanent slettet. I Outlook er tiden reduceret til 30 dage.

Hvorfor bør du tage ekstra backup af Office 365

”Okay, så Office 365 gemmer altså filer i hele 93 dage, det er vel godt nok?”, tænker du måske. Men der er flere situationer, hvor du bør have backup.

Du sletter en fil ved et uheld

Sletter du en fil ved et uheld i din SharePoint eller OneDrive, kan den ikke genskabes efter de 93 dage er gået. Sletning af filer sker overraskende tit. Ofte er man uopmærksom omkring sletningen og opdager det først, når det er for sent.

En medarbejder sletter alle sine mails

Opsiger eller opsiges en medarbejder, er det ikke utænkeligt, at de sletter alle deres e-mails i indbakken. De kan heller ikke genskabes efter 30 dage. Sletter medarbejderen sin skraldespand også, kan de slet ikke genskabes. Har du en it-politik, hvor dette er et problem, bør du tage backup af Office 365.

Ransomware

Ransomware er helt kort, hvor en person får adgang til dine filer og krypterer dem. For at du kan få filerne tilbage, skal du betale en løsesum, og så får du dem kun måske tilbage. Specielt her, er det yderst vigtigt at du har backup af dine filer. Med en backup er du meget bedre stillet, og kan med sikkerhed gendanne alle filer, fra før de var krypteret.

Det er dine data og dit ansvar

Læser du Microsoft’s handelsbetingelser igennem, står der: ”Deres indhold forbliver Deres indhold. De har ansvaret for det.” ydermere skriver de: ”Microsoft anbefaler på det kraftigste, at der tages regelmæssig backup af indholdet.”

Sådan tager du backup af Office 365

Hos Systemcenter A/S anbefaler vi ligesom Microsoft, at du tager en backup af dine filer. Vi tilbyder en effektiv løsning til backup af Office 365 for kun kr. 29,- pr. bruger pr. md. Løsningen giver dig daglig automatisk backup af din mail, kalender, OneDrive og SharePoint.