Pas på, hvis din CEO beder dig om at overføre penge i ferien! (CEO-Fraud)

Sommerferien er storsæson for falske e-mail. Specielt ”CEO-Fraud” benyttes i stor stil af hackere i denne periode. CEO-Fraud fungerer ved, at hackeren udgiver sig for at være CEO i virksomheden, hvorefter en i bogholderiet bedes om at overføre penge til en ekstern konto.

De fleste virksomheder har i dag medarbejdernes navne og e-mails på deres hjemmeside. Derfor har hackerne al den information de skal bruge til at lave en falsk e-mail.

Det er også nemt for hackeren, at sende en e-mail, hvor det ligner at den kommer fra virksomhedens e-mailadresse.

Eksempel på CEO-Fraud

Fra: CEO <ceo@virksomhed.dk>
Til: Bogholderi <bogholderi@virksomhed.dk>

Emne: Overfør penge hurtigst muligt

Hej Bogholderi,
Vil du hurtigst muligt overføre kr. 100.000 til denne konto 0000 0000000. Jeg glemte at gøre det, inden jeg tog på ferie. Det haster!
Med venlig hilsen,
CEO

Anbefaling: Ring til din chef inden du overfører penge

Når hackeren har brugt tid på at finde medarbejdernes navne og e-mailadresser, kan det forventes, at de har brugt tid og energi på at gøre den falske mail yderst overbevisende. Vi anbefaler derfor hos Systemcenter, at du spørger din CEO før du overfører penge til eksterne kontoer. Altid ansigt til ansigt eller over telefonen. Så er du sikker på, at det er chefen du snakker med, og ikke en hacker der besvarer dine e-mails.

Skifter en leverandør pludselig kontonummer?

Det samme gælder, hvis en af din virksomheds leverandører skifter kontonummer. Det er altid bedste praksis, hvis du ringer og dobbelt-tjekker hos leverandøren, om det er korrekt, at de har fået nyt kontonummer.

Og så en sidste gang for prins Knud: Ring til den person der skal godkende det nye kontonummer. Det er ikke nok at skrive en e-mail.

Skal Systemcenter A/S hjælpe med din it-sikkerhed?

Vores tekniske afdeling, hjælper dagligt vores kunder med at sætte deres it-sikkerhed op. Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan din virksomheds it-sikkerhed kommer i top? Tryk på knappen nedenfor, for at se vores løsninger.