Hvordan en kunde sparede 70% på leveringstiden med Pepperi

Det tyske selskab WIV Wein International AG er verdens førende vin distributionsselskab. Virksomheden opererer inden for homeparty salg, hvor virksomhedens repræsentanter besøger private hjem, hvor der arrangeres vinsmagninger for at sælge vin fra virksomhedens egen Pieroth vingårde, og fra andre vingårde rundt om i verden.

Inden implementeringen af det mobile ordreoptagelsesløsning Pepperi var moderselskabet WIV plaget af ineffektivitet på grund af et uddateret og papirbaseret ordreprocessings system. Med mere end 600 sælgere og repræsentanter var man vokset ud af dette manuelle system. Behovet for at automatisere salgsprocessen til effektivt at håndtere den internationale forretning blev efterhånden kritisk.

WIV er i naturen et B2C forretning og behøvede en mobil app, der kunne kombinere et moderne mobilt e-commerce interface med fuld automatisk sælgerløsning funktionalitet foruden integration til WIV’s SAP ECC 6.0 ERP system, og Microsoft Dynamics NAV.

I Danmark er det Ferd. Pieroth A/S i Aarhus, der håndterer den danske del, og det er her, Systemcenter Randers har leveret Pepperi og integrationen til virksomhedens lidt ældre Microsoft Dynamics NAV 4.0.

Rasmus Paulsen, ansvarlig for Pepperi integrationer hos Systemcenter Randers fortæller:
”Det har været et super spændende projekt, hvor vi har arbejdet sammen med nogle meget dygtige tyske kompetencer samtidig med, at vi skulle drifte en løsning til brug i Danmark.”

Pepperi Vinhuset Pieroth leveringstiden formindskes
Pepperi Vinhuset Pieroth leveringstiden formindskes

Enterprise mobil salgsløsning

Til at modsvare behovene til WIVs B2C behov konfigurerede WIV Pepperis mobile salgs suite til:

  • Bygge kundevendt bestillingsworkflows for at reducere tiden fra bestilling til levering. Tidligere skulle en kunde vente op til 10 dage fra bestilling til levering. Hovedparten af denne tid var brugt på ordreprocesser.
  • Realtime integration med WIV SAP ERP, Microsoft Dynamics NAV, der sikrer at korrekte udfyldte ordrebestillinger er påbegyndt levering uden forsinkelse
  • Visuelt allokere sælgere til kunder baseret på geo-lokationer, således rejsetid blev optimeret.
  • Give sælgere et holistisk kundeoverblik, mens de var på landevejen, således de kunne personliggøre deres face-2-face møder med deres kunder og tage beslutninger baseret på informationer baseret på kundernes beslutninger baseret på tidligere køb og præferencer, relevante tilbud, fakturerings historie og meget mere.
  • Skalerbar løsning til at møde virksomhedens behov for Big Data, som en B2C virksomhed har behov for.

I Danmark er det Ferd. Pieroth A/S i Aarhus, der håndterer den danske del, og det er her, Systemcenter har leveret Pepperi og integrationen til virksomhedens lidt ældre Microsoft Dynamics NAV 4.0.

WIV og Ferd. Pieroth har fået følgende fordele

  • Strømlinet ordrehåndtering med øjebliklig back-end proccessering har givet en 70% besparelse på ordre-til-leveringstid.
  • Øjeblikkelig placering af ordrer i marken uden de fejl og uhensigtsmæssigheder, der var forbundet med pen og papir bestilling. Da løsningen fungerer offline, er manglen på en internetforbindelse ikke en forhindring
  • E-katalog visning for at øge salget. Nu er det muligt for sælgerne at præsentere vinene i et interaktivt, relevant og informativ visuel præsentation på deres tablet enhed med smarte up-sell og cross-sell anbefalinger.

I Danmark er det Ferd. Pieroth A/S i Aarhus, der håndterer den danske del, og det er her, Systemcenter har leveret Pepperi og integrationen til virksomhedens lidt ældre Microsoft Dynamics NAV 4.0.

Win-win (Vin vin)

WIV er ekstremt glade for den hurtige succes af det nye mobile system. Sælgere har omfavnet løsning med stor entusiasme, og WIV høster allerede nu fordelen af den øgede salgseffektivitet. Det samme er situationen hos slutkunderne, der også har responderet positivt på denne nye købsrejse.

Steffen Hauger, CRM Director for WIV er en stor fortaler for Pepperi løsningen:
At skifte fra det gammeldags papir baserede system til Pepperi har givet os ubeskrivelig øget salgs effektivitet.