Uddan dine medarbejdere i it-sikkerhed

Enhver virksomhed bør have sin egen it-sikkerhedspolitik. En it-sikkerhedspolitik har til formål at sætte retningslinjer op for virksomhedens medarbejdere og give dem de nødvendige redskaber til at bevæge sig sikkert rundt på internettet. Nederst i artiklen, giver Systemcenter Randers sit forslag til 12 regler en it-sikkerhedspolitik bør indeholde.

Virksomhedens egne medarbejdere er en it-sikkerhedsrisiko

Dine egne medarbejdere er din virksomheds allerstørste it-sikkerhedsrisiko. Selvom din it-sikkerhed er stærk, er den ikke meget værd, hvis dine medarbejdere ikke kan befærde sig på internettet. Det kan nemlig være svært for en virksomhed at holde styr på, hvad medarbejderne trykker på, når de læser e-mails og befærder sig på internettet generelt. I værste tilfælde, kan et enkelt forkert tryk på en vedhæftet fil, eller et pop-up vindue, før der kan ske alvorlige konsekvenser.

Undervis medarbejderne i potentielle it-risici

Det kan være en meget stor opgave at gøre alle virksomhedens medarbejdere til superbrugere. I større virksomheder, er det en umulighed. Det er dog muligt at undervise medarbejderne i at genkende potentielle it-risici. Vi har hos Systemcenter Randers løbende beskrevet de potentielle hacker-tricks, som virksomhedens medarbejdere bliver udsat for. Nedenfor er der en liste over artikler, der kan hjælpe virksomheders medarbejdere. Hvis virksomheder underviser deres medarbejdere i at genkende netop disse hacker-metoder, minimeres den potentielle it-sikkerhedsrisiko betydeligt.

Systemcenter Randers’ artikler der beskriver de mest kendte it-sikkerhedsrisikoer på internettet:

Tag dine forholdsregler for din virksomheds it-sikkerhed

Selv med en god it-sikkerhedspolitik og uddannelse, kan det være svært at undgå overtrædelser. Derfor bør alle virksomheder tage de nødvendige forholdsregler.

Antivirus

Antivirus er et stykke software på din computer der er lavet til at forebygge, søge efter og fjerne virus, spyware, adware, og mange andre ondsindede programmer. Antivirus er din virksomheds første sikkerhedsnet mod virus.

Backupløsning

Din virksomhed skal benytte sig af en backupløsning, da virksomhedens filer altid kan gendannes med en backupløsning. Det vil sige, at hvis du bliver ramt af et angreb der succesfuldt får låst dig ude af dine filer, kan du via din backupløsning gendanne tabte filer. En backupløsning er en af de vigtigste elementer i it-sikkerhed.

Spamfilter

Et effektivt spamfilter sorterer de fleste spam-e-mails fra og sørger for at virksomhedens medarbejdere ikke skal tage stilling til netop disse farlige e-mails. Med et effektivt spamfilter, fjerner du mange af de e-mails som medarbejderne ved en fejl kan komme til at trykke på.

Firewall

En firewall er et stykke netudstyr eller software, der beskytter adgangen til dit interne netværk i virksomheden fra det offentlige internet. En firewall skal hindre eksterne personer i at kunne få adgang til virksomhedens netværk.

Automatiske softwareopdateringer

Der er en grund til at dine programmer får opdateringer. Ofte er det små sikkerhedshuller og lignende der bliver rettet. Det er derfor yderst vigtigt, at dine medarbejdere altid opdaterer deres software. Det kræver kun en medarbejder der arbejder i gamle usikre programmer, før hackerne kan få adgang til virksomhedens netværk.

Sæt krav for passwords

Ved at sætte krav for valg af password, kan virksomheder sikre sig, at der ikke er for nemme adgange til virksomhedens filer. Det er samtidigt en fordel at sætte krav op til, at medarbejderne skal skifte passwords f.eks. hver tredje måned.

Download Systemcenter Randers’ gratis it-sikkerhedspolitik

Systemcenter Randers har udarbejdet en it-sikkerhedspolitik som din virksomhed kan benytte sig af. Download PDF’en ved at trykke på billedet og gennemgå den med alle medarbejderne i virksomheden.

It-sikkerhedspolitik gratis

Tryk på billedet for at downloade PDF’filen.

Få et it-sikkerhedstjek

Kunne du tænkte dig at få et it-sikkerhedstjek? Hos Systemcenter Randers, har vi over 20 års erfaring i at være vores kunder eksterne it-afdeling. Vi har stor erfaring i at forbygge it-sikkerhedstrusler og skulle uheldet være ude, har vi også stor erfaring i at hjælpe virksomheder sikkert videre. Vores konsulenter gennemgår sammen med dig virksomhedens it-infrastruktur og vurderer, hvad der kan gøres for at sikre jeres it-sikkerhed i fremtiden.